Merkel keményen nekiment Trumpnak, amiért kitiltotta a muszlimokat! Teljesen kikelt magából!

Merkel keményen bírálta Trump döntését, miszerint határozatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
"A terrorizmus nem magyarázat!" – fakadt ki a német kancellár. Trump korábban ugyanis arra hivatkozott, hogy a muszlim terroristák veszélyt jelentenek Amerikára. Egyedül Merkel nem látja még ezt be, hogy mekkora a veszély Európában is, hála a nyitott kapuk politikájának…

"Nem lehet általánosítani. Nem mondhatjuk ki valakiről, hogy terrorista, csak mert bizonyos háttérrel rendelkezik, vagy mert muzulmán vallású" – védte Merkel saját magát, és a migránsait.

A szombati telefonbeszélgetés során azt is kifejtette Merkel, hogy a genfi egyezmény előírja a háborús menekültek megsegítését. (Kellemetlen is, amikor a fától nem látja valaki az erdőt…)

Az újonnan megválasztott elnök rendelete alapján az ideiglenes beutazási tilalom hét muszlim országra érvényes: Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre.

Merkel elmondta, hogy harcolni fog ezekért a menekültekért, és akár szembemegy Donald Trumppal is.

Forrás: express.co.uk
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedveld a neked tetsző rovatunk facebook oldalát

Powered by Jasper Roberts - Blog