Hivatali visszaélés miatt lemondott egy szerb államtitkár

Hivatali járművel történt visszaélés miatt lemondott csütörtökön Aleksandar Jablanovic szerb szociális és munkaügyi államtitkár, sajtóinformációk szerint azonban a lemondáshoz az is hozzájárult, hogy a testvére állítólag kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménybe keveredett.
A sajtóban megjelent információk szerint az államtitkár testvérét a rendőrség néhány napja fogta el, amikor az a szociális és munkaügyi minisztérium gépkocsiját vezette, és kábítószert is találtak nála. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint Aleksandar Jablanovic a hivatali gépjárművel való visszaéléssel indokolta lemondását, amelyet Aleksandar Vulin illetékes miniszter elfogadott.

Az államtitkár közleményben is elismerte felelősségét. Mint írta: valóban megengedte testvérének, valamint sógornőjének, hogy a minisztérium autóját használja, visszautasította azonban azokat az állításokat, amelyek szerint a hivatali gépjárműben a testvére elfogásakor kábítószert találtak volna.

A belgrádi felsőfokú bíróság marihuánakereskedelem gyanújával szerdán az államtitkár testvérét és további három embert 30 napos vizsgálati fogságba helyezett.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedveld a neked tetsző rovatunk facebook oldalát

Powered by Jasper Roberts - Blog