A Hója-erdő Románia Bermuda-háromszöge

„Aki oda beteszi a lábát, nem kerül ki élve"

A Románia Bermuda-háromszögeként is ismert Hója-erdő tele van eltűnt emberek történetével: az elektronikus berendezés bedobja a törülközőt, vagy földönkívüliek keze nyomát észlelik az emberi életek kioltása fölött. Így szól a Kolozs megyei Hója-erdő jellemzése a világon leggyakrabban látogatott weboldalakon.

Több mint 20 ezer felhasználó nyomta meg a „like" gombot a „18 hely, amitől rémálmaid lesznek éjszaka" címet viselő cikk olvasása után, amelyet a 9gag oldalra töltöttek fel.

A Kolozsvár melletti Hója-erdő áll a lista elején, ami egy világ érdeklődését keltette fel. A 9gag listáján még a Francia Oradudour-sur-Glane városa is szerepel a nácik gyújtogatása miatt, vagy ott van a az írországi Leap kastély, ahol a középkorban embereket kínoztak, valamint az inidiai Jatinga városa, ahol egy évvel ezelőtt, szeptemberben és októberben, este 7 és 10 óra között több száz madár lett öngyilkos.


Hója-erdőA Francia Oradudour-sur-Glane városa


Leap kastély, Írország


Jatinga Indiában, ahol öngyilkosok lettek a madarak.

A lista utolsó helyén a Türkmenisztánban levő „Pokol kapuja" áll: itt 40 évvel ezelőtt az oroszok meggyújtottak egy gézforrást, amely azóta is szakadatlanul ég.


A "Pokol kapuja" Türkmenisztánban

Visszatérve a Hója-erdőre, nem ez az egyetlen toplista, amelyen emberfeletti erejének köszönhetően szerepel: a BBC egy listája szerint, aki oda beteszi a lábát, nem kerül ki élve. Az sem mellékes, hogy az erdő körüli legendák arról szólnak, földönkívülieknek tulajdonított jelenségek jelennek meg néha a fák között: több tíz ember is arról mesélt, földönkívülieket látott megjelenni az erdőben. 


forrás: Vocea Transilvaniei
Megosztás a Google Pluson

Kedveld a neked tetsző rovatunk facebook oldalát

Powered by Jasper Roberts - Blog